by

Vinete umplute la cuptor

​Pentru ca a venit toamna si e sezonul vinetelor m-am gandit ca o reteta cu vinete ar fi tocmai potrivita. In aceasta perioada gasesti vinete de gradina care sunt foarte gustoase, la fel ca si restul ingredientelor.
Acesta este unul din motivele pentru care imi place toamna. Ca si vegan in aceasta perioada gasesti ingrediente de calitate si foarte gustoase. Sau daca ai o gradina cu zarzavaturi poti sa le produci singur. Eu asa procedez si crede-ma merita toata osteneala.
Iata si reteta mea:

Ingrediente:

· 4-5 vinete

· 3-4 ardei rosii

· 3 rosii coapte

· o ceapa mare

· ulei de masline

· sare de himalaya

· piper proaspat rasnit

· o lingura zeama de lamaie

· o lingurita de amestec de condimente

· 5 frunze de busuioc taiate marunt

Mod de preparare:

Porneste cuptorul la temperatura medie.
Am cules vinetele din gradina, le-am spalat bine si le-am taiat in doua. Am prasarat sare de himalaya si le-am lasat sa stea cu partea taiata in jos pana am taiat cubulete ardeii, rosiile si ceapa. Dupa aceea am scurs apa lasata de vinete si am scobit interiorul. Pulpa vinetelor am taiat-o cubulete si am adaugat-o in bolul cu celelalte ingrediente taiate cubulete. Rulezi frunzele de busuioc ca pe o tigara si tai fasii foarte subtiri. Adaugi busuiocul la restul ingredientelor.
Asezonezi cu ulei de masline, sare de himalaya, piper proaspat rasnit si zeama de lamaie. Daca ai posibilitatea foloseste piper proaspat rasnit la retete, vei vedea diferenta.
Pune vinetele scobite intr-o tava si umple fiecare vanata cu amestecul de legume. Imparte si zeama lasata de legume in fiecare vanata.
Da tava la cuptor la temperatura medie. Intr-o ora vinetele sunt gata.
Poti sa le mananci asa simple sau poti sa faci o garnitura de quinoa, orez integral, humus sau un piure din cartofi mov.
Pofta buna !!!! O zi minunata, suflet frumos !!!!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *