by

Tort raw de cartof dulce si nuci

Ingrediente blat:

  • un cartof dulce mare
  • 200 g nuci romanesti
  • 8 buc curmale
  • ½ lingurita ghimbir
  • 2 lingurite scortisoara
  • ½ lingurita nucsoara
  • 1 lingura unt de cocos

Mod de preparare:

Am pus curmalele in apa calduta pentru 30 minute. Am curatat si apoi am razuit cartoful dulce. Am pus toate ingredientele in procesatorul de alimente si am mixat bine dar nu cat sa obtin o pasta ci cat sa obtin un amestec mai rustic adica cu bucati de nuca. Am pus amestecul pe farfuria de tort si i-am dat forma rotunda.

13059912_1082407088486909_1987870759_n

Ingrediente crema:

  • 200g nuci caju
  • 8 buc curmale
  • o lingura mare carob
  • 2 linguri ulei de masline
  • putina apa
  • smantana de ovaz

Mod de preparare:

Am lasat nucile caju in apa pentru doua ore impreuna cu cele 8 curmale. Dupa ce s-au inmuiat, am pus toate ingredientele in robotul de maruntit legume, poti folosi mixerul vertical sau blenderul, si am mixat bine nucile. Am adaugat putina apa si smantana de ovaz pentru a putea mixa nucile. Am obtinut o crema mai rustica cu bucati mici de nuca.

Asamblarea:

Dupa ce am dat forma rotunda blatului, am intins crema de caju pe marginile laterale si pe partea de sus a blatului. Am folosit la ornat fulgi de cocos, migdale maruntite, bucati de nuci romanesti si zmeura de la congelator. Poti orna cu ce ai tu prin casa. Merge la fel de bine si cu alte fructe.

13015036_1082407521820199_1955951338_n 13020307_1082406308486987_1346924816_n 13022173_1082407035153581_692481824_n 13022444_1082407555153529_911126607_n 13046085_1082407111820240_551613873_n 13059425_1082407618486856_1042590476_n 13059715_1082404355153849_1261159269_n

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *