by

Tort delicios cu fructe de padure si caise

Ingrediente blat:

  • ​10 linguri mari de faina integrala de secara
  • 2 linguri mac macinat optional
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingurita praf de copt
  • 5 linguri fructoza
  • un varf de lingurita sare de himalaya
  • 2 oua vegane (2 linguri faina de in, adica seminte de in macinate si 6 linguri de apa)
  • 100 ml ulei, eu am folosit ulei de rapita
  • 200 ml lapte vegetal, eu am folosit lapte de cocos
  • o lingurita otet de mere

Mod de preparare:

​Porneste cuptorul. Apoi amesteca ingredientele uscate, apoi adauga pe rand ingredientele lichide si amesteca bine cu paleta de silicon pana obtii un aluat moale si putin lipicios.
Pe fundul formei detasabile de tort pune 2-3 linguri de fructoza. Eu am folosit o forma cu diametru de 22 cm. Desfa caisele in jumatati si scoate samburele. Pune jumatatile de caise peste fructoza. Toarna compozitia de mai sus peste caise si pune forma de tort intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ajuta daca curge compozitie din forma de tort, nu-ti murdaresti cuptorul si nu-ti umpli casa de fum. Da totul la cuptor. Dupa 10-15 minute, dupa ce a inceput sa creasca compozitia din forma, da temperatura cuptorului pe mediu. In 50-55 de minute e gata. Fa si testul scobitorii sa fii sigur/sigura.
Lasa tortul sa se raceasca in forma. Inainte sa-l scoti din forma trece lama cutitului in jurul tortului, daca e prins de forma se va desprinde si va iesi usor.
Pune tortul cu partea cu caise in sus, pe o farfurie.
Fa o glazura dintr-o lingura mare de carob sau cacao organica, o lingura fructoza sau zahar de mesteacan pudra si 3-4 linguri de apa. Amesteca bine totul si toarna peste caise. Orneaza cu fructe de padure (mure, zmeura, afine) si migdale maruntite.
E important sa folosesti la aceasta reteta de blat si bicarbonat de sodiu si praf de copt pentru ca e o reteta vegana fara oua. Altfel nu va creste cum trebuie si nu vei obtine un blat aierat si pufos.​ 
Aceasta este o reteta de compozitie buna si pentru briose sau blat de pandispan.​
Pofta buna !!!!!!​

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *