by

Tort curcubeu (raw)

​Nucile si migdalele au beneficii de necontestat pentru sanatatea ta. Despre nuci ti-am mai povestit pe site, acum e randul migdalelor.

Desi sunt mici, migdalele contin multe fibre si proteine, sunt o sursa importanta de fier, au un continut optim de calorii astfel pot fi consumate si in diete.Consumul regulat de migdale previne anemia si ajuta la imbunatatirea memoriei.​ Au un puternic efect antioxidant si sunt foarte versatile pentru ca le poti consuma atat in feluri sarate de mancare cat si in dulciuri.

Totusi e bine de stiut ca nucile trebuie consumate crude sau chiar inmuiate in apa pentru a te bucura de beneficiile lor. 

Ingrediente blat:

· 350g amestec de migdale si nuci

· o lingurita carob

· 150g curmale fara samburi

· 2 lingurite scortisoara

· ½ lingurita nucsoara

· un varf lingurita cardamon

· semintele de la ½ de pastaie de vanilie

Mod de preparare:

Lasi nucile la inmuiat in apa 8 ore. Lasi si curmalele in apa calda 30 de minute la hidratat. Pui toate ingredientele in blender si blendezi. Daca e nevoie pentru a putea mixa poti adauga o lingura doua din apa in care s-au hidratat curmalele. Depinde de puterea aparatului tau, eu nu am avut nevoie. Sau poti opri blenderul cand vezi ca merge in gol si poti amesteca compozitia adunata si lipita de peretii bolului dupa care mixezi iar si tot asa pana e gata mixata compozitia.

Torni totul in forma de tort (eu am o forma cu diametrul de 22 de cm) si nivelezi. Cu o spatula de silicon te vei descura bine. Pui tava la frigider pana faci cremele.

Ingrediente crema de ananas:

· 200g caju

· ½ de ananas

· o lingurita sirop de agave raw

· semintele de la ½ de pastaie de vanilie

· 50 ml lapte de migdale

Mod de preparare:

Lasi nucile caju la inmuiat in apa 2 ore. Pui laptele de migdale in blender apoi adaugi restul ingredientelor. Mixezi pana obtii o crema fina. Opresti blenderul de cate ori auzi ca merge in gol si amesteci dupa care mixezi iar si tot asa pana ai o crema fina.

Torni crema peste blatul de nuci si nivelezi. Nu e nevoie dar eu am pus din loc in loc boabe de zmeura in crema de ananas. Arata bine cand tai tortul si confera putina acreala cremei de ananas care e destul de dulce.

Ingrediente crema de zmeura:

· 200g caju

· 200g zmeura proaspata sau congelata in functie de sezon

· 2 lingurite de sirop de agave raw

· 60-70 ml lapte de migdale

Mod de preparare:

Lasi nucile caju la inmuiat doua ore. Pui laptele de migdale in blender apoi adaugi restul ingredientelor si mixezi pana obtii o crema fina.

Torni crema de zmeura peste crema de ananas si nivelezi bine. Pui tortul la congelator 4-5 ore. Dupa ce s-a inchegat il scoti din congelator si-l ornezi. Eu am facut o glazura din 2 lingurite de carob, o lingurita de sirop de agave raw si 2-3 lingurite apa. Am mai tocat si cateva migdale. Am curs cu lingurita glazura la intamplare pe suprafata tortului si am presarat si migdalele maruntite. O modalitate foarte simpla de a orna tortul. Poti sa folosesti la ornat fructe de padure sau ananas felii sau cuburi. Lasa-ti imaginatia sa zburde. Pofta buna si o zi frumoasa om minunat !!!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *