by

Tiramisu raw la pahar

Tiramisu clasic, este prajitura preferata a sotului meu. Pana acuma a mancat doar reteta clasica de tiramisu. Dupa ce a gustat prima lingurita din acest tiramisu primul lucru pe care la spus a fost ”ne faci si maine o portie ca e mai bun decat ce am mancat pana acuma”.
Acelasi lucru l-am experimentat si cu tata care nu e un fan tiramisu si nici un mare iubitor de dulciuri.
Toata lumea ramane uimita si surprinsa cum un preparat crud, din nuci, poate fi atat de gustos.
Si unde mai pui ca aceste preparate crude sunt extrem de benefice pentru sanatatea noastra in comparatie cu cele clasice care sunt extrem de nocive pentru sanatate.
Nucile contin grasimi sanatoase si acizi grasi esentiali. Daca le lasi la inmuiat sunt mai usor de digerat, daca le prajesti isi pierd proprietatile nutritive. Nucile crude au cateva beneficii uimitoare si anume: reduc colesterolul, reduc incidenta bolilor cardiovasculare, imbunatatesc functiile creierului si vederea. Totusi nu trebuie sa exagerezi cu ele pentru ca au si multe calorii, un pumn de amestec de nuci sau seminte urmate de un pahar de apa este  o portie suficienta pentru o zi. 

Ingrediente blat:

· 200g nuci

· 200g migdale

· o lingurita scortisoara

· ½ lingurita nucsoara

· esenta de vanilie sau semintele de la ½ pastaie de vanilie

· 3-4 linguri lapte de migdale

· 2 linguri xylitol

Ingrediente crema:

· 300g caju

· zeama si coaja de la un lime

· 2 linguri sirop de agave

· o lingura unt de cocos

· lapte de migdale

Mod de preparare:

Pentru blat, pui xylitolul, nucile si migdalele in blender si le maruntesti. Eu nu mai folosesc fructe uscate in deserturi de cand am membri ai familiei diagnosticati cu diabet, dar tu poti sa folosesti curmale in loc de xylitol si lapte de migdale. Dupa ce maruntesti nucile si migdalele le pui intr-un bol si adaugi laptele apoi amesteci.
Imparti compozitia in pahare. Daca vrei sa faci doua straturi din fiecare compozitie ai nevoie de 4 pahare, eu am folosit 6 boluri medii dar am pus doar cate un strat din fiecare compozitie.
Dupa ce intinzi blatul in pahare faci crema. Pui in blender ingredientele pentru crema. Lapte pui cat sa acopere nucile caju. Mixezi bine si imparti crema in fiecare pahar peste stratul de nuci si migdale. Daca pui in pahare poti sa mai pui cate un strat din fiecare.
Ornezi cu cacao si coaja de lime.
Pofta buna si o zi minunata suflet frumos.
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *