by

Taietei cu legume

Ingrediente:

  • 150g taietei chinezesti din orez
  • un sfert de varza
  • ciuperci, eu am folosit galbiori
  • ardei copti
  • o ceapa rosie medie
  • ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • sare de himalaya
  • frunze de pareunjel uscat
  • zeama de la jumatate de lime
  • piper proaspat macinat
  • ulei de masline

Mod de preparare:

Am pus galbiorii,varza taiata in felii de 1 cm grosime, in apa clocotinda, la fiert. Dupa 2 minute am pus si taieteii si putina sare. Am mai lasat 3 minute la fiert.

12825123_1048456155215336_275669539_n

Intre timp am taiat fasii ardeii copti (mi-au mai ramas doua pungi de arderi copti in toamna si pusi la congelator), am taiat rondele ardeii iuti (aprox. jumatate de ardei cu seminte cu tot, imi place iute dar se pot scoate semintele cui nu-i place iuteala) si am tocat marunt cateii de usturoi, iar ceapa rosie am taiat-o solzisori. Am pregatit si un borcan de pasta de rosii cu ghimbir si ienupar facuta inca in toamna pentru iarna (o nebunie).

12825261_1048456338548651_1473167730_n

Am strecurat taieteii si legumele fierte. Am pus totul intr-o cratita am condimentat, am stors zeama de la jumatate de lime, am pus putin ulei de masline, cine doreste poate pune si sos de soia, eu nu am pus de data aceasta si putin din apa in care am fiert taieteii. Am amestecat totul iar deasupra am pus putin sos de rosii de la borcan.

12788226_1048456315215320_522030251_n

Au iesit doua portii generoase. Pofta buna.

12825167_1048456278548657_1396730428_n

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *