Supa de macrici si hrisca

Ingrediente:

  • doua maini de macrici proaspat cules din gradina
  • 1/2 bol de hrisca
  • smantana de soia
  • o lingurita chimen
  • un varf de lingurita ghimbir
  • sare de himalaya
  • zeama de la 1/2 lime
  • doi catei de usturoi
  • ulei de masline

Mod de preparare:

Speli bine frunzele de macrici. Clatesti bine hrisca din 3-4 ape. Pui 2 litri de apa la fiert cu putina sare de himalaya.

12939082_1075274109200207_563077682_n

Cand fierbe pui hrisca si o lasi sa fiarba cam 10 minute. Apoi pui frunzele de macrici, ghimbirul, chimenul si zeama de lamaie. Lasi sa dea in clocot, apoi opresti focul. Pui smantana de soia dupa prefetinte, eu am pus cam 50 ml, ulei de masline cam o lingura si cei doi catei de usturoi zdrobiti. Potrivesti gustul de sare. Pui capacul si lasi sa stea jumatate de ora.

12968551_1075274092533542_1134015176_n 12969195_1075273942533557_1754057768_n

Pofta buna. E delicioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *