by

Sarmale vegane

Ingrediente:

· 150g linte
· 150g hrisca
· 100g ciuperci
· un pumn de seminte de floarea soarelui
· o ceapa medie
· un catel de usturoi
· un morcov
· sare de himalaya dupa gust
· piper proaspat macinat dupa gust
· ½ lingurita boia afumata
· o lingura sos de soia
· o capatana de varza
· patrunjel verde tocat
· frunze de telina tocate
· o lingura pasta de rosii de casa
· o mana frunze de macrici
· o mana de marar verde

Mod de preparare:

Oparesti frunzele de varza in apa clocotita. Le tai cotorul. Intr-un bol amesteci toate ingredientele. Cu o lingurita pui compozitia obtinuta in frunzele de varza. Pentru acreala am folosit frunze de macrici, pe care le-am pus pe fundul vasului, apoi peste ele am pus sarmalele. Cand am terminat de pus umplutura in frunze si am asezat sarmalele in vas, am turnat peste ele apa si am pus 3-4 linguri pasta de rosii de casa. Am mai adaugat putina sare de mare si am pus mararul verde peste sarmale. Am pus sarmalele la fiert sub capac. Cand au dat in clocot am dat focul mai incet si am ridicat capacul. Am lasat la fiert 10 minute. Dupa aceea am lasat sarmalele sa stea sub capac 20-30 de minute.
La servire am pus sarmalele pe farfurie si peste ele am pus o lingura de smantana vegetala si verdeata. Pofta buna !!!
Share

2 comentarii


    1. // Răspunde

      Daca te uiti atent vei vedea ca am folosit linte rosie. Lintea rosie fierbe foarte repede deci 10 minute sunt super suficiente pentru linte sa fiarba. Si mai lasi sarmalele sub capac si in felul acesta fiebe si hrisca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *