SANATATE

dieta2

 

 

 

Nu fac nici o greșeală, sănătatea mea este bogăția mea. Ucigașul numărul unu în lume nu sunt armele, sau drogurile, sau accidentele rutiere. Este boala de inima – un ucigaș nemilos, care este direct legat de ceea ce este pe farfuriile noastre.

 

 

 

 

 

Woman eating salad

ATACUL CARDIAC!

Adoptarea unei diete vegetariene este o modalitate puternica de a preveni bolile de inima. De fapt, un studiu britanic recent a constatat că trecerea la o dieta vegetariana ar putea reduce șansele de a dezvolta boli de inima cu 32%! Alimente de origine animala tind sa fie bogate in colesterol si grasimi saturate si au o contributie majora la înfundarea arterelor.

În contrast, alimentele vegetale sunt sarace in grasimi saturate si nu contin colesterol. Zero. In plus, cei mai puternici agenți de reducere a colesterolului sunt fibrele solubile, grăsimile nesaturate, și fitochimicale, toate acestea se găsesc aproape exclusiv în alimentele vegetale.


mancaredusman1-1381851879                                                                                                                                                                                TREZESTE-TE

Obezitatea nu este doar o problemă de orgoliu, de acum este legata de unele dintre cele mai importante cauze de deces în lume, inclusiv diabetul zaharat, bolile de inima si accidentul vascular cerebral.

Știința arată acum că vegetarienii au rate mai mici de obezitate. De fapt, National Institutes of Health a concluzionat că, în medie, oameni care evita carnea, lactatele și oul au indicele de masa corporala cu aproape 20% mai mic decât consumatorii de carne. Asta se traduce în, greutate  cu aproximativ 13,5 kg mai puțin decât non-vegetarieni de înălțime similară în anumite categorii de vârstă.

Cauta acest citat de  Dr. T. Colin Campbell, un expert în nutriție la Universitatea Cornell:

„Pur și simplu, cu cat inlocuiesti mai multe alimente de origine animala cu alimente de origine vegetala cu atat mai susceptibil de a fi sanatos vei fi”.

646x404

AMENINTARILE DIABETULUI

Diabetul zaharat de tip 2 nu este o glumă. Acesta poate provoca boli de inima, accident vascular cerebral, insuficienta renala si probleme de sanatate care duc la amputari. Ce poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2? O dieta sanatoasa, vegetariana.

Într-un studiu de urmărire a ratelor de diabet zaharat al unor oameni care urmeaza diete diferite, vegetarieni au avut un risc redus cu 62% de a dezvolta diabet zaharat, comparativ cu mancatorii de carne.