by

Rulada cu mac si visine

Ingrediente pentru aluat:
· 500g faina integrala
· 100g zahar de mesteacan
· un plic zahar de mesteacan vanilat
· un plic praf de copt
· o lingurita ghimbir
· un varf de cutit sare de himalaya
· un varf de cutit turmeric
· 100 ml unt de cocos topit
· 400 ml lapte vegetal
Ingrediente pentru umplutura:
· 200g mac macinat
· visine, in functie de gustul fiecaruia se pot pune si alte fructe(nefiind sezon de visine am folosit visine congelate puse de vara trecuta la congelator)
· 5 linguri zahar din flori de cocos

Mod de preparare:
Am incins cuptorul. M-am apucat de aluat. Am amestecat ingredientele uscate mai intai, apoi am adaugat laptele si am amestecat bine pana am obtinut o bila de aluat. Am turnat untul de cocos topit si am amestecat pana s-a incorporat in aluat. Am obtinut un aluat putin mai moale.
Am impartit aluatul in doua parti egale si cu sucitorul am intins fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire de circa 3 mm. Mai creste la cuptor datorita prafului de copt. Am impartit si cantitatea de mac amestecat cu zaharul din flori de cocos in doua parti egale pentru fiecare foaie de aluat. Dupa ce am intins macul pe foaia de aluat am pus visinile. Eu le-am pus destul de des fiindca imi plece combinatia de mac si visine foarte mult, voi puneti in functie de gustul vostru.
Am rulat cu grija fiecare foaie si am adunat putin aluatul la fiecare capat sa nu iasa umplutura. Am pus cele doua rulade in tava de cozonac si am facut un amestec din ulei de masline si un varf de cutit turmeric cu care am uns bine fiecare rulada. Am presarat peste zahar din flori de nuca de cocos si am dat tava la cuptor. In circa 35-40 de minute este gata.
Dupa ce am scos din cuptor am mai pus putin zahar din flori de nuca de cocos peste fiecare rulada.
Am lasat sa se raceasca putin dupa care am taiat felii rulada si am devorat. Pofta buna.
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *