by

Roti cu ciuperci, cartofi mov si salata de rosii

Ingrediente Roti sau placinta cu cartofi dulci:
  • ​500g cartofi dulci
  • 500g faina integrala de secara
  • o lingurita sare de himalaya optional
Pui cartofii dulci la cuptor cu coaja cu tot. Sunt gata cand intra furculita cu usurinta in cartof. Cureti cartofii cat sunt inca fierbinti. E important sa nu fie raciti cand ii amesteci cu faina. Dupa ce i-ai curatat ii zdrobesti cu furculita. Apoi adaugi faina si sarea. A mesteci bine pana obtii un aluat mai tare. Pui aluatul de blatul infainat si rulezi pana obtii un cilindru. Asa e mai usor sa imparti aluatul in parti egale. Tai cilindrul in doua, apoi fiecare jumatate in doua si tot asa pana obtii 16 bucati de aluat. Iei fiecare bucata in mana data prin faina inainte si rulezi in palme pana obtii o forma rotunda si plata. Dai prin faina fiecare bucata astfel obtinuta si mai aranjezi cu mana marginile sa obtii bucati cat mai rotunde. Te va ajuta la intinsul cu sucitorul sa obtii placinte cat mai rotunde. Iei fiecare bucata si o intinzi pana obtii o placinta cu o grosime de 2 mm. Pui pacinta in tigaia incinsa fara ulei.
Cand incep sa apara bule de aer in aluat il intorci pe partea cealalta. Coci fiecare placinta la foc mediu si intorci placinta de doua ori pe fiecare parte. Are nevoie de 2 minute total pana e gata coapta.​
Pui un prosop de bucatarie intr-un cos si acolo vei pune placintelele gata coapte si le vei tine acoperite sa nu se raceasca si sa ramana moi.​
​Eu am ales sa le mananc cu tocanita de galbiori facuti astfel:
Am spalat galbiorii sub un jet de apa. Nu-i lasa mult in apa ca absorb apa si isi pierd din gust.Am pus intr-o cratita o lingura de ulei de masline, doua linguri de apa si o ceapa mica razuita. Am pus cratita pe foc si am calit ceapa un minut. Am adaugat galbiorii taiati bucati nu foarte mici. Am lasat sa fiarba 5 minute. Am condimentat cu sare de himalaya, piper proaspat macinat, o crenguta de cimbru si patrunjel verde tocat. Inainte de a stinge focul am mai pus doua linguri lapte de cocos de la cutie si o lingura pasta de rosii de casa. Dupa ce am stins focul am pus un catel de usturoi zdrobit. ​
Am pus si trei cartofi mov la copt impreuna cu cartofii dulci. Am curatat cartofii mov de coaja si i-am taiat rondele.
Am avut si ciuperci champignon pe care le-am curatat si am pus palariile impreuna cu coditele in tava de sticla. Am stropit cu ulei de masline, sare de himalaya si piper proaspat macinat. Am amestecat si am dat la cuptor. Inainte cu zece minute de a fi gata am pus peste ciuperci branzica vegana si patrunjel verde tocat. Am mai dat la cuptor zece minute.
Am facut o salata de rosii si ceapa verde peste care am pus ulei de masline si sare de himalaya.
Am mai facut si un mujdei de usturoi din doi catei de usturoi zdrobiti​, doua linguri de lapte de cocos de la cutie si putina sare de himalaya.
Am asezat totul pe farfurie si am savurat. Sper sa incercati si sa va placa si voua. Mie mi-a placut. Pofta buna !!!​
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *