DE CE SA FII VEGAN

MANANCA CU COMPASIUNE

Fermele de animale moderne din ziua de azi sunt o mare afacere. Uita de acele descrieri din cărtile de povesti pentru copii. In mare parte, aceste locuri nu mai exista de când bunicii tăi erau în scutece.

In fiecare an, in fermele de azi, animale de peste opt miliarde de euro sunt inchise în grajduri fără ferestre, lăzi mici sterpe și cuști de sârmă murdare. Marea majoritate a acestor animale sunt mutilate fără calmante, le este refuzata îngrijirea veterinară, și în cele din urmă sunt sacrificate. Din păcate, ele au puțina protecție legală. Pur și simplu, viața pentru ele este un iad pe care nu l-ai dori nici celui mai mare dusmanal tau.

In timp ce marea majoritate a animalelor „alimente” trăiesc și mor în mizerie și lipsuri, puține animale norocoase au scăpat sorții lor crude după ce au fost salvate de către apărătorii animalelor. Acestea sunt poveștile lor:

 

 2008_11_19_0_2_judetul-sibiu-ferit-de-pesta-porcina-clasica_6406 ANDA

Anda este o curajoasă doamnă, cu noroc. Ea si-a salvat propria viață, făcând o evadare îndrăzneață și periculoasă dintr-un abator.

Porci la fel ca Anda sunt tratati fara mila in ferme.

După ce a fost salvata și dusa la un sanctuar, Anda trăiește acum o viață minunata, timpul liber si-l petrece luând băi de nămol și intalnindu-se cu celelalte animale colege cu ea, la ferma sanctuar.

 

 

 

 

light-sussex-bantam-pullet

                                                     LILI

Lili este cea mai bună prietenă din lume. Ea iti va ține companie în timp ce mananci, stai liniștit și-ti va asculta toate necazurile  și chiar te va insoti la spa pentru unele bai de praf.Serios, la fel ca noi, puii formează legături puternice cu prietenii și familiile lor, sunt curioși, și se bucură de mediul lor natural.Din păcate, pui cum a fost si Lili o dată, „pui de carne” -un termen dat la păsările crescute pentru carnea lor, sunt ambalate în grajduri murdare, supraaglomerate și fortate să crească atât de repede, încât multi sufera defecte de sanatate, cum ar fi picioare atrofiate și atacuri de cord.

BOBO

la-vaca

Bobo este un tip simpatic. El se bucură stând la soare, rontaind morcovi,facand plimbari pe pajistile insorite și stand cu prietenii săi.

Dar viața lui nu a fost intotdeauna asa. Sa născut într-o fermă de lapte, Bobo a fost târât departe de mama lui, după doar o zi, pentru a fi vandut. El a fost găsit legat de un stâlp, stand în propriile sale fecale, atunci un cuplu plin de compasiune a aranjat salvarea lui.

Vaci de lapte, la fel ca mama lui Bobo, de asemenea, trăiesc vieți mizerabile. La fel ca toate mamiferele, vacile produc lapte pentru sugari lor. Pentru a menține producția de lapte, acestea sunt inseminate în mod artificial și în mod repetat. Ele sunt ținute în grajduri mici unde nu au loc sa se deplaseze.

După aproximativ patru ani, acestea sunt vândute pentru sacrificare.