PONTURI SANATOASE

foodplate21

 

 

 

frutta

FRUCTE

Fructele sunt foarte bune pentru hidratare și sunt o sursă fantastică de fibre, potasiu și antioxidanți. Mere, portocale, afine, mure, sunt unele dintre cele mai nutritive.

Sfat: Începerea zilei cu un smoothie de fructe este o modalitate foarte bună de a obține portii de fructe necesare zi de zi.

 

 

legume-proaspete-880x597

 

LEGUME

Legumele sunt unele din cele mai sanatoase alimente de pe planeta. Unele dintre cele mai nutritive sunt varza, broccoli, spanac si ardei.

Sfat: Mancarea ta sa fie curcubeu! Mananca cat mai variat, culorile vibrante din legume există datorită miilor de fitonutrienti pe care acestea le contin.

 

 

AA026294

 

 

NUCI SI SEMINTE

Nucile și semințele nu sunt doar o mare sursă de proteine și fier, acestea sprijină, de asemenea, un sistem imunitar sănătos. Unele dintre cele mai bune surse sunt untul de arahide, nucile, migdalele și semințele de dovleac.

Sfat: un pumn de migdale este suficient pentru gustarea de prânz.

 

 

 

 

an-nhung-thuc-pham-nay-giup-giam-can-trong-10-ngay-chay-dua-de-don-tet-4

FASOLEA SI LINTEA

Fasolea și lintea furnizează o doză consistentă de proteine, de asemenea sunt, o sursă importantă de fier. Fasolea, mazărea și tofu (tofu este fabricat din soia) sunt unele dintre cele mai bune surse.

Sfat: Păstreaza întotdeauna o cutie cu leguminoase în frigider pentru salate și gustări.

 

 

 

 

produsedincerealeintegrale

CEREALE SI LEGUME BOGATE IN AMIDON

Cerealele si legumele bogate in amidon sunt o mare sursă de fibre, fier și proteine. Orezul brun, pastele integrale, fulgii de ovăz, și cartofii dulci sunt câteva dintre cele mai sanatoase optiuni.

Sfat: Cerealele integrale sunt mai puțin prelucrate si rafinate și mai hrănitoare decât boabele albe rafinate.

 

108311923_728

 

 

VREI SA DEVII COMPLET VEGAN?

Fii sigur ca incluzi aceste elemente cheie in alimentatia ta vegana

VITAMINA D & B12

Daca nu mananci nici un produs de origine animală, este important să-ti iei necesarul de vitamine din suplimente de vitamina D și suplimente de B12, care pot fi găsite la farmacie.