by

Placinte vegane umplute cu crema din tofu si avocado

Bunica mea facea cele mai bune placinte din lume. Saptamanal cocea in jur de 100 de placinte pentru toata familia. Facea placinte cu varza murata, cu cartofi, si cu dulceata, preferata mea. Imi aduc aminte cum stateam langa ea si abia asteptam sa fie gata prima placinta. Intotdeauna prima placinta era umpluta cu dulceata. Probabil de aici pasiunea mea pentru placinte.
Azi am facut placinte vegane umplute cu o crema obtinuta din:
  • 50 ml lapte vegetal
  • 300g tofu afumat
  • un avocado
  • o lingurita sare roz
  • o lingura oregano
  • 4-5 bucati de rosii uscate
  • o lingura smantana vegetala
  • 2 fire ceapa verde​
​Pui totul in blender mai putin ceapa verde. Mixezi pana obtii o pasta. E am oprit de 4-5 ori blenderul si am amestecat bine pana am obtinut pasta. Depinte de puterea blenderului tau. Dupa ce am obtinut pasta am adaugat si ceapa verde taiata rondele si am amestecat putin cu lingura.

Pentru aluat ai nevoie de :

  • 570g faina integrala de secara
  • 400ml apa
  • o lingura faina de in
  • 3 linguri maia de secara
  • o lingurita sare roz
  • o lingura oregano
  • o lingurita ghimbir
  • 2 linguri ulei vegetal

Beneficiile fructului de avocado:

Consumul unui fruct de avocado pe zi ar putea ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau (LDL), potrivit ultimului studiu publicat in Journal of the American Heart Association.

Toate sursele de grasimi monosaturate – inclusiv avocado – contin acizi grasi care ajuta la scaderea colesterolului si scad riscul de boli cardiovasculare. Potrivit cercetatorilor americani, avocado este o sursa de acizi grasi monosaturati, dar contine si alti compusi benefici, cum ar fi fibrele, si sterolii vegetali, dar si un compus al zaharului care ar putea creste senzatia de satietate. Acestia ar putea fi responsabili de scaderea mai accentuata a nivelului de colesterol.
Un avocado mediu are aproximativ 30 de grame de grasime si 320 de calorii, asa ca un consum de avocado in fiecare zi nu pare foarte realist. Dar, inlocuirea alimentelor cu mai putini nutrienti cu jumatate de avocado ar putea fi o solutie. Nutritionistii spun ca si consumul a jumatate de avocado zilnic reduce nivelul colesterolului rau. S-a constatat ca indicele masei corporale si circumferinta taliei in cazul persoanelor care consuma avocado sunt mai mici.
In general, persoanele cu diabet ar trebui sa consume alimente care regleaza nivelul glicemiei si ofera beneficii pentru sanatate cum ar fi: scaderea tensiunii arteriale si a colesterolui. Aceasta este una dintre cele mai bune modalitati de a gestiona diabetul, a evita complicatiile şi de a duce o viata cat se poate de sanatoasa. Avocado este o alegere excelenta pentru diabetic tocmai pentru ca ofera toate aceste beneficii!
Chiar daca, de obicei, este privit ca un aliment gras, avocado contine numai grasimi sanatoase (acizi grasi mono sau polisaturati). Avocado contine potasiu, extrem de important pentru bolnavii de diabet. Antioxidantii din acest fruct imbunatatesc sensibilitatea la insulina si contribuie la scaderea naturala a nivelului de zahar din sange.
Fibrele sunt un element crucial intr-o dieta sanatoasa deoarece imbunatatesc digestia. Sunt in mod special benefice pentru persoanele care sufera de diabet pentru ca imbunatatesc nivelul glicemiei.
Un studiu publicat in Journal of the American Board of Family Medicine sustine ca fibrele pot reduce nivelul zaharului in sange si pe ce al hemoglobinei la persoanele care sufera de diabet. Fibrele solubile, prezente in avocado, pot imbunatati si nivelul colesterolului.
Bogat in vitamina B6 si acid folic, avocado ajuta la reglarea nivelurilor de homocisteina (aminoacid). Un nivel ridicat al homocisteinei este strans legat de riscul mare de a face boli cardiovasculare. De vreme ce contine folati, fructul este cunoscut pentru efectul sau de a reduce riscul de face atac de cord.

Beneficii aduse de consumul de secara:

Secara este un excelent purificator sangvin, hemostatic uterin, sedativ, depurativ, antiinflamator, energizant, remineralizant, emolient, laxativ, vitaminizeaza şi fortifica intreg organismul.
Secara este recomandata in prevenirea si tratarea bolilor cardiovasculare, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, hipervascozitate sanguina, parazitoze intestinale, hepatita, afectiunilor renale, constipatiei, inflamatiilor etc.
In uz extern, sub forma de spalaturi locale, gargara sau cataplasma, secara poate ameliora simptomele psoriazisului, grabeste vindecarea abceselor si a inflamatiilor de la nivelul pielii.
Nu este recomandat sa consumi secara daca suferi de boala celiaca, enteropatii sau alte afectiuni, precum si de intoleranta la gluten.

Surse de inspiratie:​

http://www.csid.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *