Placinta de mere delicioasa

Ingrediente pentru foi:

  • 350g faina ”slabesti mancand”
  • 5 linguri fructoza
  • o lingura scortisoara
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingurita ghimbir pudra
  • o lingura otet de mere
  • 5 linguri ulei de rapita
  • un plic zahar de mesteacan vanilat
  • zeama stoarsa de pe merele razuite

Ingrediente umplutura de mere:

  • ​5 mere marisoare
  • doi pumni de coacaze negre uscate
  • doi pumni de alune de padure
  • fulgi mari de nuca de cocos
  • o lingura mare scortisoara

Mod de preparare:

Pentru foi am amestecat intai ingredientele uscate apoi am adaugat ingredientele lichide. Daca nu e suficienta zeama stoarsa de la mere mai adaugi si putina apa.
Amesteci totul si obtii un aluat putin moale.
Imparti aluatul in doua si intinzi cu sucitorul doua foi.​
In tava unsa cu ulei, eu am folosit de rapita, intinzi prima foaie.
Merele razuite pe razuitoarea cu cele mai mari gauri si apoi stoarse in pumni, le amesteci cu scortisoara. Le intinzi peste foaia de aluat. Presari peste merele razuite, coacaze negre uscate, alune de padure si fulgi mari de cocos.
​Intinzi cea de-a doua foaie peste umplutura. Mi-a ramas putin aluat din care am incercat sa modelez doua floricele pe care le-am pus peste foaia de sus sub forma de ornament.
Dai totul la cuptorul preincalzit. Eu am pornit cuptorul inainte de a ma apuca de intins prima foaie. In 20 de minute a fost gata. Ce miros am in bucatarie. Delicioasa prajitura. Pofta buna !!!​

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *