by

Pizza casei

Ingrediente:
  • 250g faina integrala (eu folosesc o faina speciala, faina ”slabesti mancand”)
  • 200ml apa
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare de himalaya
  • 1 lingurita busuioc
  • un varf lingurita ghimbir pudra
  • un varf de cutit turmeric
  • 20g drojdie
Amesteci ingredientele uscate apoi adaugi si elementele lichide. Daca doresti poti pune drojdia in apa calduta cu putina fructoza si sa o lasi sa se activeze. O lasi intr-un loc caldut 5-10 minute. Va fi gata gand incepe sa faca bule. Amesteci toate ingredientele si incepi sa framanti aproximativ 10 minute. Lasi sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul. Ar fi bine sa-l pui la caldura, acoperit sa nu se usuce si sa faca o pojghita. Trebuie sa obtii un aluat ca de paine. Eu fac pizza de obicei cand fac si paine. Fac mai mult aluat si rup din aluat o bucata pentru blatul de pizza.
Dupa ce a dospit il pun pe blatul infainat si intind cu sucitorul. II dai ce forma vrei. Il intind subtire pentru ca nu-mi place blatul gros de aluat la pizza. Ung aluatul cu pasta de rosii cu usturoi. Eu am pasta la borcan. Daca nu ai pasta facuta la borcan poti sa o faci din rosii coapte decojite, sare, piper, ghimbir, ienupar. Fierbi pana se ingroasa putin. La final adaugi usturoi zdrobit.
Pentru restul componentelor doar imaginatia ta ii poate pune limite. Eu am pus ciuperci, ardei gras rosu, ceapa verde, bacon vegan, ardei iute optional.
Am dat tava la cuptor si cand a inceput sa se rumeneasca marginea aluatului am scos tava. Am ketchup de casa la borcan. Am pus peste. ​
Baconul vegan il faci simplu. Intr-o tigaie pui fulgi mari de cocos, sare de himalaya, o lingurita sirop de agave sau ce folosesti tu si lasi la rumenit. La final adaugi boia afumata un varf de lingurita. Amesteci de 2-3 ori si ei de pe foc. Gata baconul.
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *