Paste integrale cu dovlecel si gulie

Ingrediente:

· 1 dovlecel

· o gulie

· 150g paste integrale

· 1 lingurita sare de himalaya

· un varf de lingurita ghimbir pudra

· 1 lingura patrunjel tocat (verde sau uscat)

· un varf de lingurita turmeric

· 1 lingura zeama de lamaie

· 1 catel de usturoi

· 1 ceapa

· 2 linguri de smantana vegetala

Pui apa cu putina sare de himalaya la fier intr-o cratita pentru paste. Ceapa razuita o pui intr-o cratita la calit cu putina apa. O lasi un minut dupa care adaugi dovlecelul si gulia razuite pe razatoare, pe partea cu gauri mari. Lasi sa fiarba 3-4 minute. Adaugi condimentele, zeama de lamaie, patrunjelul tocat si smantana vegetala si mai lasi un minut.
Cand fierbe apa adaugi pastele integrale. Le lasi la fiert 7-8 minute sa nu fie fierte de tot pentru ca se mai fac si dupa ce le adaugi la legume. Amesteci din cand in cand sa nu se prinda de fundul cratitei.
Cand sunt gata legumele, opresti focul si adaugi usturoiul zdobit. Nu pun usturoiul indiferent ce mancare gatesc decat dupa ce am oprit focul. Daca fierbe mai mult isi pierde aroma. Are nevoie doar de putina caldura pentru a-si elibera aroma.
Dupa ce sunt gata si pastele le storci de apa, dar nu de tot, mai lasi putina din apa in care au fiert pentru a forma putin sos. Adaugi pastele peste legume si amesteci.
In bolul din care mananci poti adauga felii de ardei iute, rosii, verdeata, parmezan vegan, etc. O reteta usoara si foarte gustoasa de vara.
Pofta buna !!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *