by

Lapte de cocos facut in casa

Ingrediente:

  • 2 nuci de cocos
  • 1,5 l apa calduta
  • Indulcitor natural optional
  • semintele din ½ pastaie de vanilie optional

Mod de preparare:

Atunci cand cumpar nuca de cocos o aleg scuturand-o sa simt lichidul din interior. Daca nu se simte lichidul aleg alta care are lichid.

Nuca de cocos are trei puncte negre pe un capat asejate in forma de fata zambitoare. Punctul mai mare care pare a fi gura, trebuie intepat cu un varf de cutit si prin rotirea lamei cutitului trebuie curatat. Asa se formeaza un orificiu prin care poti scurge apa din nuca de cocos. O poti folosi in smoothie, o poti bea ca atare pentru ca e gustoasa sau o poti folosi in laptele pe care tocmai vrei sa-l faci.

Apoi cu un ciocan mai mic incepi sa o lovesti in zona orificiului facut cu lama cutitului. In aceasta zona se sparge mai usor. Cureti nuca de coaja si o tai cuburi.

12835008_1051622194898732_98205172_n 12804300_1051622191565399_617051632_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pui cuburile in blender, torni peste apa calduta si daca doresti pui indulcitor natural si semintele de la ½ pastaie de vanilie. Dai drumul blenderului pentru 2 minute aproximativ. Opresti si lasi sa se aseze pulpa de cocos pe fundul blenderului cam 30 secunde, apoi pornesti blenderul din nou pentru inca 1-2 minute.

 

12833294_1051622204898731_329640693_n10168304_1051622201565398_709590921_n

 

Pentru a strecura laptele nu uita sa te speli bine pe maini pentru ca le vei folosi. Ai nevoie de tifon impaturit in patru straturi si un strecurator foarte des cu gaurele cat mai mici. Pui tifonul peste strecurator si pui strecuratorul pe un recipient in care vei scurge laptele. Torni incet laptele din blender pana umpli ¾ din tifon dupa care aduni colturile tifonului si storci cat poti de bine. Continui pana termini de stors tot laptele.

 

10660925_1051622208232064_1906846098_n 12804207_1051622258232059_366645888_n (1)

Pulpa ramasa nu o arunc , doar ultima parte de pe fundul blenderului pentru ca aceasta este coaja subtire ramasa pe nuca de cocos. Pulpa ramasa o folosesc la biscuiti, fursecuri, bilute de cocos, etc.

12822242_1051622378232047_262478939_n

12825413_1051622274898724_900802960_n

12834464_1051622304898721_1673021134_n

Nuca de cocos contine cantitati importante de vitamine si minerale precum: vitamine din complexul de B-uri, fier, mangan, cupru, fosfor, seleniu, magneziu, potasiu, zinc.

Un procent de 90% din nuca de cocos este compus din acizi grasi saturati. Desi acest aliment nu este recomandat persoanelor care au un nivel de colesterol ridicat sau orice alta problema cardiovasculara, acizii grasi au totusi o mare calitate: se digera usor, asigurand astfel un tranzit intestinal optim.

Nuca de cocos are un continut bogat in fibre alimentare, ceea ce face din ea un aliment ideal in prevenirea constipatiei. Totodata, gratie aportului de fibre, acest fruct are si proprietatea de a reduce apetitul.

Apa de cocos este un bun energizant

Gratie continutului bogat de vitamine si minerale, apa de cocos este un bun energizant, care poate fi consumat inaintea oricarei activitati fizice, oricat de intensa ar fi aceasta.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *