by

Fantezie dulce

Ingrediente:

  • o lingura de faina la 100-150 ml lapte
  • lapte de cocos sau orice alt lapte vegetal ai in casa
  • o lingura de zahar de mesteacan la 200 ml lapte
  • 2 linguri mari de carob
  • semintele de la 1/2  pastaie de vanilie
  • biscuiti
  • zmeura
  • o para
  • fulgi de cocos

Mod de preparare:

Am pus intr-o oala faina, zaharul de mesteacan, semintele de vanilie, carobul si am inceput sa adaug laptele in timp ce amestecam cu telul in forma de para sa nu se formeze cocoloase. Am folosit cam un litru de lapte. Cantitatea de faina variaza in functie de faina folosita. Eu folosesc un mix de faina pe baza de faina de soia. Este o faina cu un indice glicemic mic.

Dupa ce am adaugat tot laptele am pus amestecul la foc sa fiarba. Am amestecat cu telul tot timpul sa nu se prinda de fundul cratitei. Dupa ce a fiert cam 4-5 minute am oprit focul si am lasat crema sa se raceasca. Trebuie sa obtii o crema de consistenta budincii. Dupa ce se raceste se mai intareste.

Intre timp am taiat felii para. Zmeura am scos-o din congelator. Dupa ce s-a racit crema am inceput sa pun in straturi biscuiti rupti in bucati mai mici, crema, zmeura si biscuiti, crema, pere si biscuiti, crema. Deasupra am ornat cu fructe si fulgi de cocos.

12968682_1074665842594367_1847914041_n 12968644_1074665855927699_1117192925_n 12939359_1074665985927686_25696655_n 12935198_1074665959261022_589624347_n

Am dat la frigider cateva ore. Poti incerca si cu alte fructe in functie de sezon. Eu am mai facut si cu piersici si afine. In loc de biscuiti am folosit fulgi de ovaz si budinca de chia. Am pus componentele tot in straturi ca si la prima varianta. Budinca de chia am facut-o din seminte de chia, lapte de cocos si zahar de mesteacan sau orice alt indulcitor pe care il folosesti tu. Am amestecat toate ingredientele si am lasat sa se umfle semintele cam intre 30 de minute si o ora. Mi-a placut mai mult aceasta varianta.

WP_20150703_002 WP_20150703_005

Un deliciu. Pofta buna.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *