by

Falafel cu tocanita de ciuperci

Ingrediente falafel:

  • ​250g naut
  • o lingura cu varf faina (eu folosesc faina slabesti mancand)
  • 5 linguri ulei de masline
  • zeama de la un lime (e la fel de buna si zeama de lamaie)
  • o lingurita boia afumata
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • o lingurita chimen macinat
  • un varf de cutit turmeric
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • 2-3 catei de usturoi
  • optional o lingurita patrunjel verde tocat

Ingrediente tocanita de ciuperci:

  • 500g ciuperci
  • 1 lingura ulei de masline
  • o ceapa
  • putina apa
  • sare dupa gust
  • 1-2 catei de usturoi
  • patrunjel verde tocat
Pui nautul la inmuiat minim 12 ore. Eu pun de azi pe maine. Clatesti nautul si-l pui la fiert intr-o cratita in apa cat sa treaca peste naut cu doua degete. Poti sa pui in apa o foaie de dafin si sare. Dupa ce a fiert scurgi de apa si lasi sa se mai raceasca. Dupa ce sa racit pui toate ingredientele in procesatorul de alimente cel cu lama in forma de S. Mixezi bine pana obtii o pasta. Mixezi aproximativ 3-5 minute. Pui compozitia intr-un vas si formezi bile de chiftelute de ce dimensiune vrei tu. Eu le fac mai micute pentru ca se fac mai repede. Pui chiftelutele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Dai la cuptor aproximativ 30-45 minute. Le lasi pana prind putina culoare. Daca nu sunt coapte se sfarama foarte usor.
Tot din aceasta compozitie am format si cateva pastile de burger. Au iesit bune. Urmeaza sa incerc o reteta de burger vegan cu acesti burgeri.
Ciupercile curatate le pui intr-o cratita cu ulei de masline si ceapa razuita fin. Pui si o lingura doua de apa cat sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Lasi sub capac 2-3 minte. Ciupercile vor lasa zeama. Pui restul ingredientelor, mai putin usturoiul. Acesta il adaugi la final altfel isi pierde aroma. In 5-6 minute sunt gata.
Pui pe o farfurie chiftelute iar langa ca si garnitura tocanita de ciuperci. Presari patrunjel verde tocat. Pe chiftelute poti pune ketchup de casa. Eu am pus pe farfurie putin si am pus chiftelutele peste el. Am folosit ketchupul pentru decor mai mult dar are un gust bun combinat cu chiftelutele. Pofta buna ! 
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *