Detoxifierea organismului si miracolele sale

Este momentul să ne trezim şi să revenim la simplitate şi la căile pe care ni le oferă Dumnezeu şi natura. Natura ne pune la dispoziţie toate plantele şi hrana de care avem nevoie pentru a ne purifica, regenera şi revitaliza corpul fizic şi corpul spiritual.
Sănătatea este un lucru foarte simplu: mănâncă în conformitate cu specificul speciei din care faci parte; mănâncă hrană proaspătă, pârguită, în stare crudă şi neprocesată, aşa cum fac şi animalele; odihneşte-te şi stai cât mai mult la soare, curăţă organismul de toxine inclusiv de chimicale, metale grele, antibiotice, cantităţi excesive de hormoni, mucus inutil, paraziţi ucigaşi, pesticide şi altele de acest gen. În principiu, organismul trebuie alcalinizat prin intermediul dietei. Dintre toate speciile vii, noi, oamenii, am ajuns pe o treaptă superioară de dezvoltare neurologică, iar fructele au cea mai mare încărcătură de electricitate şi alcalinitate dintre toate tipurile de hrană de pe această planetă.
Prin detoxifiere, organismul se va curăţa şi va elimina toate materialele de obstrucţie, substanţele iritante şi stimulatoare, ca mucus, metale grele, substanţe chimice şi pesticide. Prin detoxifiere, este posibilă digestia, absorbţia, utilizarea şi eliminarea corespunzătoare.
Energizarea celulelor prin preluarea de energie de la hrana vie este de asemenea vitală pentru menţinerea unei sănătăţi robuste. Fără puterea hranei vii, încărcată de substanţe nutritive şi de energie electrică, alcalinizarea şi detoxificarea nu pot avea loc în mod eficient.
Specia umană este o specie alcalină. Hrana care creează aciditate provoacă inflamaţii şi congestii în organism.
Cateva carti utile, selectionate pentru tine care sa te ajute in detoxifierea organismului. Daca esti interesat de sanatate sau boala, vindecare, curatate trupeasca sau vrei sa incerci o dieta cu sucuri proaspete poti incerca aceste carti de mai jos.
Primul lucru care trebuie făcut este ca, în locul alimentelor generatoare de aciditate să consumaţi alimente care creează alcalinitate. Consumul de alimente care creează alcalinitate, în principal fructe şi legume, va iniţia procesul de detoxifiere şi de rehidratare a organismului. Dacă doriţi să acceleraţi procesul de purificare, fructele şi legumele trebuie consumate în stare crudă şi proaspete, adică nepreparate la foc şi neprelucrate industrial. Iar dacă v-aţi propus să faceţi o purificare de şi mai mare profunzime, ajungând până la nivel tisular şi celular, atunci dieta va fi compusă în exclusivitate din fructe naturale, crude şi proaspete deoarece fructele conţin cea mai mare concentraţie de proprietăţi antioxidante şi astringente dintre toate alimentele. Zaharurile din fructe iniţiază un proces lent dar eficient de ardere, ceea ce va spori vitalitatea celulelor mult mai rapid decât orice alt tip de aliment şi cu un efort digestiv mult redus. Fructele au cea mai mare încărcătură electrică dintre toate alimentele. Energia fructelor naturale este atât de mare, încât ea accelerează transferul neuronal şi funcţionarea sistemului endocrin.
Dieta compusă numai din fructe va produce o reacţie agresivă din partea toxinelor şi mucozităţilor din organism, ceea ce va determina apariţia unor efecte secundare evidente. Totuşi, dacă începeţi procesul de detoxificare adoptând în primele săptămâni o dietă compusă exclusiv din fructe şi legume crude şi proaspete, procesul de purificare se va produce mai lent, însă în general mult mai uşor, fără a genera efecte secundare.
Este important să ştim câte ceva despre alimentele pe care le consumăm. Alimentele se pot împărţi în două mari categorii: alimente care produc reacţii acide în organism şi alimente care produc reacţii alcaline. Acest lucru nu este neapărat legat de pH-ul alimentului în sine.
Alcalinitatea este cel mai mare agent de detoxificare a organismului, aşa încât alimentele care produc alcalinitate vor detoxifica organismul. Cu cât un aliment va determina o alcalinitate mai ridicată, cu atât detoxificarea va fi mai profundă. În general, fructele sunt un exemplu de alimente de alcalinizare. Elementele componente alcaline ale fructelor sunt utilizate şi pentru a hrăni organismul. Ele sunt cu adevărat regeneratoare.
Alimentele de acidificare încetinesc, inhibă sau blochează procesul de detoxificare. Ele sunt inflamatoare şi formează mucozităţi în organism, provocând, în final, lezarea ţesuturilor. Acizii pot deveni radicali liberi, provocând leziuni tisulare dacă nu sunt legaţi de un antioxidant (care este alcalin) şi eliminaţi. Cu toate acestea, acizii sunt necesari în desfăşurarea proceselor de ionizare şi oxidare.

ALIMENTE CARE CREEAZĂ ALCALINITATE

Fructele şi legumele în stare crudă intervin în acelaşi sens ca şi soluţia salină obişnuită, dar au proprietăţi energizante şi nutritive mult mai puternice. Organismul nu poate atinge un nivel corespunzător de alcalinitate în lipsa unui consum de alimente naturale, crude, pârguite şi vii. Alimentele alcaline, cum sunt fructele şi legumele, constituie hrana naturală, adecvată fiinţei umane. Dieta ar trebui să conţină în proporţie de cel puţin 80-90% alimente care produc alcalinizare.

ALIMENTE CARE CREEAZĂ ACIDITATE

Sunt alimente preponderent proteinice (bogate în aminoacizi). Această categorie de alimente include, printre altele, carnea de orice fel, ouăle, cerealele, fasolea, nucile, produsele lactate pasteurizate şi roşiile preparate la foc.
Majoritatea alimentelor care conţin proteine animale sunt iritante pentru mucoasa şi celulele organismului uman, invocând reacţia sistemului imunitar.
Cel mai bine este ca dieta să cuprindă alimente acide numai în proporţie de 10-20%. Alimentele alcaline trebuie consumate mai ales primăvara, vara şi toamna, când temperatura de afară este mai ridicată. În perioadele de frig ale anului, sau iarna alcalină, ponderea alimentelor acide poate fi mai mare. Nu uitaţi: contrariile se atrag şi produc armonie. Când temperatura de afară este ridicată (sau „acidă”), trebuie să consumaţi hrană „răcoritoare” (alcalină), şi invers.
În cursul detoxificării pot apărea uneori nenumărate efecte secundare. Printre acestea se numără simptomele de răceală şi gripă, modificări ale scaunului, dureri de orice fel, febră, arsuri la stomac, congestii pulmonare, pierderea energiei, tumefieri şi prurit, chiar şi vomă.

Post cu sucuri

Este un nivel superior de post, care oferă tractului gastrointestinal şi sistemului digestiv răgazul de a se odihni. Posturile pe bază de sucuri sunt furnizoare de energie concentrată şi sunt de natură să stimuleze purificarea şi activitatea limfatică atât de necesare, permiţând în acelaşi timp rinichilor să se spele. Sucurile furnizează celulelor glucoza şi fructoza necesare pentru energie. Sucurile pot fi preparate din fructe sau legume, deşi cea mai mare forţă energetică o au sucurile din fructe, mai ales cel din struguri.
Dacă intenţionaţi să „treceţi ferm” pe post cu sucuri sau apă, se impune o pregătire prealabilă a organismului timp de o săptămână, prin consum de alimente naturale, crude. În ultimele două zile, se poate adopta o dietă formată numai din fructe. Acestea ajută la curăţarea intestinului gros de materiile intrate în putrefacţie, spală ficatul şi rinichii şi pregătesc organismul pentru post.
Postul poate fi distractiv şi impune autodisciplină. Rolul său de intens susţinător al organismului în procesul de auto-purificare şi regenerare a fost dovedit de nenumărate ori. Dacă optaţi pentru post de lungă durată, prelungit, solicitaţi ajutorul unei persoane avizate şi cu experienţă în post şi detoxificare.
Cel mai potrivit moment pentru a întrerupe postul este acela pe care vi-l transmite glasul interior sau intuiţia. Dumneavoastră vă cunoaşteţi organismul mai bine ca oricine. Ascultaţi-l! Veţi şti când v-a ajuns. (Dar este bine să fiţi corect şi cinstit cu propria persoană, ştiind să faceţi diferenţa între poftă şi foame.) În general, după aproximativ trei zile, un individ îşi pierde dorinţa de a mânca. Explicaţia este aceea că energia folosită înainte pentru digestie începe să fie folosită de organism pentru a se curăţa şi vindeca. Când aveţi din nou senzaţia de foame, este semn bun că sunteţi pregătit să începeţi din nou să mâncaţi. Nu uitaţi: trebuie să începeţi numai cu fructe.
Strugurii şi lămâile sunt doi dintre cei mai mari purificatori limfatici şi „tămăduitori de tumori” pe care ni-i oferă natura.

Ce Alimente Trebuie să Consumăm

Următoarea listă conţine fructele, legumele, nucile şi seminţele acceptabile în acest proces. Cumpăraţi întotdeauna, pe cât posibil, hrană organică.

MAJORITATEA FRUCTELOR ŞI FRUCTE CU BOB MIC

Struguri, Banane, Căpşuni, Mango, Portocale, Grepfrut, Mere, Piersici, Pere, Ananas, Fructe uscate de toate soiurile (care nu au fost tratate cu sulf), Florile sunt acceptabile.

LEGUME

Lăptuci, Spanac, Morcovi, Ţelină, Ardei gras, Castravete, Varză de Bruxelles, Avocado, Legume cu frunze verzi, Dovlecel, Fasole verde, Mazăre, Roşii crude, Varec, alge comestibile şi alte alge marine

ALTE ALIMENTE CRUDE

Nuci Pecan, Migdale, Seminţe de floarea-soarelui, Seminţe de susan, Seminţe de dovleac, Nucă de cocos, Seminţe din con de pin
NOTĂ – Se recomandă consumul moderat al alimentelor din această categorie. O cantitate prea mare din aceste alimente poate forma aciditate, poate priva organismul de energie sau poate opri procesul de curăţare.

Alimente care formează mediu alcalin

FRUCTE

Mere, Caise, Banane, Fructe cu boabe mici, Cireşe, Nucă de cocos proaspătă, Coacăze, Curmale, Smochine, Grepfrut, Struguri, Guava, Kumquat (Fortunella Crassifolia) (citric), Lămâi coapte, Lămâi verzi, Loquat (Eriobothrya Japonica), Mango, Pepene – toate soiurile, Nectarine, Portocale, Fructe de pasiflora, Papaia, Pere, Piersici, Ananas proaspăt, Rodii, Fruct de cactus (Opuntia Phaecantha), Stafide, Fructe tropicale de sapota, Căpşuni, Tamarind, Mandarine

LEGUME

Lucernă, Migdale, Anghinare, Sparanghel, Avocado, Muguri de bambus, Fasole verde şi uscată, Fasole lima, Sfeclă, Gogoşari – toate culorile, Broccoli, Varză de Bruxelles, Varză roşie şi albă, Morcovi, Ţelină, Conopidă, Castane, Cicoare, Arpagic, Conopidă americană, Porumb dulce, Castravete, Păpădie, Mărar, Ştevie verde, Vinete, Frunze de cicoare, Usturoi, Hrean, Frunze de conopidă, Gulie, Praz, Lăptuci, Salată verde, Bame, Măsline, Ceapă, Pătrunjel, Păstârnac, Mazăre, Dovleac, Ridichi, Rubarbă, Varză acră, Măcriş, Spanac, Germeni, Dovlecel, Cartof dulce, Roşii – numai galbene, Nap, Creson, Cartof alb

Alimente care formează mediu acid

Băuturi alcoolice, Anghinare, Sparanghel – vârf (numai alb), Aspirină, Orz, Banane verzi, Fasole uscată, Afine, Mure, Coacăze, Pâine, Prăjituri, Fursecuri, Bomboane, Cereale pentru mic dejun, Brânzeturi, Ciocolată şi cacao, Cafea, Cola şi băuturi răcoritoare, Coloranţi artificiali, Condimente, Porumb preparat, Amidon de porumb, Biscuiţi săraţi, Creme de ou, Produse lactate, Sosuri de salată, Gogoşi, Ouă – albuş, Arome artificiale, Produse din făină, Fructe conservate, Năut, Gelatină, Sos de friptură, Tărâţe de grâu, Mămăligă terci, Îngheţată, Dulceaţă, Gem, Linte, Maioneză, Carne – inclusiv peşte, moluşte, scoici şi carne de pasăre, Preparate cu ovăz, Uleiuri procesate, Măsline în saramură, Nuci, Paste făinoase, Produse de panificaţie, Plăcinte, Alune americane, Piper negru, Prune, Prune uscate, Prăjituri cu orez, Orez alb şi brun, Sare, Sifon, Fasole soia, Produse din soia, Spaghete, Zahăr rafinat, Tapioca, Ceai indian, Tutun, Legume conservate, Oţet, Iaurt.

Reţineţi...

Bucuria, râsul, fericirea, odihna şi somnul creează alcalinitate.
Grijile, supărarea, ura, invidia, bârfa, teama şi insomnia creează aciditate.
Cele două secrete importante legate de combinarea corectă a alimentelor sunt următoarele: în primul rând, nu asociaţi proteinele (alimentaţie acidă) cu carbohidraţii (alimentaţie alcalină), iar, în al doilea rând, consumaţi fructele sau pepenii singuri şi nu în combinaţie cu alte tipuri de alimente, oricare ar fi acelea.
Sursa: The Detox Miracle Sourcebook: Raw foods and herbs for complete cellular regeneration© 2004, Robert Morse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *