by

Curry de naut

​La aceasta reteta m-am inspirat din bucataria araba. De curand am descoperit-o si m-au fascinat condimentele si combinatiile de condimente folosite de ei. Reteta originala era cu carne de pui dar cum orice se poate modifica si adapta la nevoile noastre iata varianta mea vegana. 

Ingrediente:

  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • ghimbir cat o nuca mai mare
  • o lingura amestec de condimente pentru curry
  • o lingura ulei de masline
  • o bucata anason stelat
  • 1/2 baton scortisoara
  • 2 pastai cardamon verde
  • o lingura lapte de cocos integral
  • o lingura sos de soia
  • 300g naut​

Mod de preparare:

  1. Adaugi in blender ceapa, cateii de usturoi, ghimbirul proaspat razuit si amestecul de condimente pentru curry. Eu obisnuiesc sa congelez ghimbirul ramas pentru a nu se strica, iar cand am nevoie scot cate o bucatica pe care o razuiesc. Faci o pasta. Nu e nici o problema daca mai raman bucatele de ceapa in pasta.​
  2. Pui uleiul de masline in cratita impreuna cu anasonul stelat, batonul de scortisoara si pastaile de cardamon. Eu am macinat pastaile de cardamon cu ceva timp inainte asa ca nu mai aveam pastai dar am pus macinat. Lasi un minut sa-si dezvolte condimentele aroma.
  3. Adaugi pasta facuta inainte in cratita cu mirodenii si lasi 8 minute la calit dar la foc foarte mic. Eu evit prajelile asa ca dupa un minut am adaugat cateva linguri de apa si am inabusit totul.
  4. Acuma adaugi nautul pe care l-ai lasat la inmuiat de cu o seara inainte. Cu cat sta mai mult la inmuiat va fierbe mai repede. Amesteci putin dupa care adaugi apa cat sa acopere nautul. Adaugi si putina sare de himalaya. Pui capacul si lasi sa fiarba. La mine a durat cam o ora jumate. Daca e nevoie mai adaugi apa pe parcurs, dar nu foarte multa pentru ca vrem o mancare cu mai putin sos.
  5. Dupa ce e gata fiert nautul adaugi sosul de soia si laptele de cocos integral, cel de la cutie care e mai gras. Apoi potrivesti gustul de sare si piper. Eu am facut un piure de cartof mov. Dar merge si cu pilaf de quinoa, hrisca, mei, orez sau un cuscus. Si muraturi de la butoi neaparat. Pofta buna si o zi frumoasa om minunat.
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *