by

Covrigi cu chimen

Ieri m-am apucat de placinte cu varza murata din butoi, insa de cateva zile aveam o pofta nebuna de covrigi cu chimen. Asa ca am impartit aluatul in doua si am facut si covrigi si placinte. Mama ce bune au fost.
Ingrediente:
  • 500g faina integrala
  • 350 ml apa calduta
  • 3 linguri maia naturala
  • o lingurita sare roz de himalaya
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • un varf de lingurita dafin pudra
  • o lingurita chimen macinat​
Eu in general folosesc o faina cu indice glicemic mic, mix de patiserie slabesti mancand. Avantajul e ca poti manca la orice ora produsele facute din aceasta faina fara sa-ti faci griji pentru silueta. Maiaua e facuta de mine anul trecut in septembrie si de atunci o tin la frigider si o hranesc la 3-4 zile. Tot cu aceasta maia fac si painea. E super ok si la gust iar de sanatate nici nu mai vorbesc. Maiaua este o cultura de bacterii sanatoase benefice organismului. Cantitatile sunt pentru covrigei, eu am folosit cantitate dubla pentru a putea face si placinte cu varza murata.
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele si framanti aluatul exact ca in filmuletul de mai jos. Apoi il lasi la crescut o ora jumate intr-un loc mai caldut. Fiind un aluat din faina integrala cu maia naturala are nevoie de mai mult timp pentru a creste.​ Apoi il intinzi si urmezi pasii din filmuletul de mai jos. Spor la gatit cu gust si o zi frumoasa sa ai om minunat !!!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *