by

Clatite vegane delicioase fara faina

Ingrediente:

· 150g naut

· 150g fasole mung

· o lingura fulgi de ovaz

· o lingura seminte de floarea soarelui crude

· ½ lingurita ghimbir

· 1 lingurita scortisoara

· 1 lingura fuctoza

· o cana lapte de soia

· o lingurita carob sau cacao

· putina sare

Am lasat nautul si fasolea la inmuiat de azi pe maine. Le-am fiert apoi le-am lasat la racit. Am scurs bine de apa si le-am pus in blender cu restul ingredientelor. Am mixat 3-4 minute pana am obtinut o compozitie putin mai groasa decat compozitia de clatite clasica. Daca e nevoie mai poti adauga putin lapte de soia.

Am incins tigaia si am pus din compozitia de clatite in ea. Nu am folosit ulei deloc. Am lasat clatita pana s-a copt bine si s-a mai evaporat din lichidul din ea ca sa pot sa o intorc fara sa o rup. Nu am facut clatite subtiri, ci putin mai groase tocmai ca sa nu se rupa. Nefolosind faina, aluatul obtinut nu este elastic deloc si se rupe usor de aceea trebuie manuit cu grija.

Am umplut clatitele cu dulceata de casa (eu am folosit de capsuni, dar tu poti folosi de care ai la indemana sau de care iti place mai mult). Pentru ornat am folosit mure si visine si o spuma din apa in care a fiert nautul. Aceasta spuma poarta numele de aqua faba.

Mod de obtinere al aqua faba:

Pui nautul inmuiat la fiert. Dupa ce e gata fiert, nu trebuie fiert pana se zdrobeste, il lasi la racit cateva ore. Dupa ce s-a racit l-am pus la frigider 2-3 ore, am scurs apa de pe naut intr-o cratita si am pus-o la fiert cam 5 minute. Am lasat apa la racit si dupa ce s-a racit complet am pus-o in frigider 2 ore. Dupa ce am scos-o din frigider am obtinut un lichid foarte asemanator ca si textura albusurilor de ou. Am pus lichidul in vasul blenderului si am mixat 10-15 minute in functie de puterea aparatului.

Intre timp am macinat pudra 3 linguri de fructoza.

Dupa scurgerea celor 10-15 minute am adaugat fructoza pudra si am mixat in continuare. Am mai adaugat 3 lingurite de tarate de psyllium si o lingurita de otet de mere. Am mai mixat 10 minute. Am obtinut o spuma tare.

Am folosit din ea la ornat clatitele. Restul am pus la frigider si maine o voi folosi la un alt desert.

Urmeaza sa mai postez retete cu aqua faba. De cand am descoperit aceasta reteta m-am indragostit de ea. Sper sa-ti placa si tie. Aqua faba se poate folosi la multe alte retete.

Pofta buna !!!!

Daca incerci reteta de aqua faba impartaseste-ne si noua din experienta ta, doar asa putem invata unii de la altii. O zi minunata iti doresc.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *