Chorizo vegan

Daca iti plac mezelurile si iti este greu sa te desparti de ele trecand la un stil de viata vegan asta e reteta ta favorita. 

Dupa cateva incercari si modificari la reteta de baza de la care am pornit si bineinteles dupa aprobarea primita din partea membrilor familiei care se familiarizeaza incet cu acest mod de viata am ajuns la aceasta varianta de chorizo vegan. 

Din spusele familiei mele acest chorizo vegan e mai gustos decat orice alt carnat vegan cumparat si gustat pana acum. Daca o sa-ti faci timp sa te uiti la reteta video pe care o gasesti la sfarsitul acestui articol, vei vedea ca este o reteta sanatoasa si ca si compozitie nu se compara cu ce gasesti de cumparat.

Nu mi se pare nici o problema in a-ti dori sa mananci in continuare alimentele preferate si chiar nu trebuie sa renunti nici la mezelurile preferate pe acest stil de viata vegan. Eu spun doar ca ar fi pacat sa mananci produse de o calitate mai slaba cand poti sa-ti faci tu acesti carnati chorizo vegani acasa.

Ingrediente chorizo vegan:
- o lingurita sare aici
- un varf lingurita piper negru aici
- 1/2 lingurita rozmarin pudra
- o lingurita busuioc maruntit
- 1/2 lingurita turmeric aici
- 1/2 lingurita coriandru pudra
- 1/2 lingurita dafin pudra
- o lingurita rasa enibahar
- o lingurita rasa chimen macinat
- 1/2 lingurita piper cayenne aici
- 2 lingurite boia de ardei dulce aici
- 1/2 ceapa alba
- 6 catei de usturoi
- 100g tofu afumat
- 100g faina de linte verde aici
- 50g faina de naut aici
- 4 linguri nuca macinata
- 2 linguri faina de tapioca aici
- 500 ml apa

Reteta este foarte simpla si usor de facut. E gata repede si poti pastra carnatii chorizo o saptamana la frigider.

Iti doresc o zi minunata !

2 Comments

    1. Cu multa placere. Ma bucur ca iti place reteta. Eu i-am feliat si am pus in sandwich. Nu am incercat la cuptor inca dar ma tot gandeam ca ar trebui sa incerc pe pizza. Eu zic ca rai nu pot fi daca ii dai la cuptor. La prajit nu stiu ce sa zic ca nu mananc prajit, daca nu se destrama in ulei ar trebui sa fie buni si asa.

      Mirabela Almasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *