by

Chiftele din legume

Azi mi s-a facut pofta de chiftele de cartofi. Zilele astea am tot experimentat retete pentru meniul de craciun. Vreau sa-ti arat cam ce ma gandesc eu ca inseamna meniu vegan de sarbatoare. Si tot experimentand mi s-a facut foame. Asa ca am facut rapid niste chiftelute din legume tot un experiment fiind si asta, vei vedea ingredientele folosite putin mai neobisnuite pentru compozitia de chiftele, dar au iesit delicioase.
Daca ai urmarit retetele mele ai vazut ca folosesc cartofii mov des. De ce ? Pai sunt mai sanatosi decat cei normali, au un indice glicemic scazut ceea ce inseamna ca nu fac rau la silueta. Daca vrei sa afli mai multe despre cartofii mov ai aici un articol

​Ingrediente:

  • aproximativ 1,5 kg cartofi mov
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • un mar
  • un pumn de nuci maruntite
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100g tofu afumat
  • o lingura pasta de ardei iute
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare himalaya
  • piper
  • o lingurita frunze uscate (patrunzel, telina, leustean, cimbru)
  • o lingurita boia dulce afumata​
  • 2-3 linguri faina

Mod de preparare:

Cureti si razuiesti cartofii. Storci zeama de pe cartofi. Razuiesti morcovul, ceapa, tofu, si marul curatat. Zdrobesti cateii de usturoi. ​Macini nuca mai grosier cu aparatul de maruntit legume. Adaugi mirodeniile si faina si amesteci bine compozitia. Eu folosesc faina integrala de ceva ani in loc de faina alba, care e super procesata si nu mai contine nici un element nutritiv pentru organismul tau. Daca tot mananci hraneste-ti si organismul dar si sufletul. Alimentele super procesate nu mai contin minic hranitor pentru organism. Sunt doar calorii goale care duc la acumularea kilogramelor nedorite. 
Eu ma feresc de prajeli in ulei in general. Nu fac bine organismului si nu sunt sanatoase. Mie imi produc aciditate in exces in organism, apoi balonare si imi afecteaza si capacitatea fizica si aici ma gandesc la sport, pe care il fac aproape zilnic.
Asa ca dupa ce am amestecat compozitia , am incins tigaia antiaderenta si am prajit chiftelutele fara ulei. Bineinteles daca tu nu ai nici o problema cu prajeala poti sa le prajesti si in ulei.
Am facut un sos din o lingura de maioneza vegana si o lingurita de pasta picanta de ardei. Pastele pe care le folosesc sunt toate facute de mine toamna si puse in borcane pentru iarna.
Iti doresc spor la gatit cu gust si o zi frumoasa om minunat.​
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *