by

Chiftele de linte si quinoa

Ingrediente:
• O cana de linte
• O mana de quinoa
• O ceapa
• Un catel de usturoi
• 2-3 cartofi mov (depinde de marime)
• O mana de seminte de floarea soarelui
• Doua linguri de faina integrala
• Sare de himalaya
• Chimen
• Boia
• Piper

Am pus lintea in apa la inmuiat cam 2 ore. Dupa am spalat lintea bine in mai multe ape. Am pus la fiert cam o mana de quinoa si lintea inmuiata cu putina sare roz de himalaia. Cam in 15-20 de minute e gata fiarta. Am scurs de apa cat de mult am putut (am folosit strecuratoarea). In compozitia scursa am razuit marunt o ceapa si un catel de usturoi, am mai pus sare roz, putin chimen macinat (il macin de obicei in rasnita de cafea nu foarte fin), putina boia dulce, putin piper, am razuit cartofi mov cruzi, cam o mana de samburi de floarea soarelui cruzi (raman crocanti si dupa coacere si dau un gust bun) si cam doua linguri de faina (faina o adaugati in functie de cat de moale e compozitia). Am obtinut un aluat destul de tare cam ca si cel de chiftele. Am modelat chiftelele si le-am pus in tava de cuptor unsa cu putin ulei de masline. Am pus tava in cuptor si cand au prins un pic de culoare aurie le-am scos. Eu am servit langa o salata de cruditati.Pofta buna.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *