by

Chec cu nuci si fructe

Proprietatile nucilor:

-nucile contin multe complexe de vitamina B (riboflavina, niacinul, thiaminul, acidul pantothenic, vitamina B6 si acid foliar);

-nucile constituie o bogata sursa de minerale (mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu);

-sunt o sursa foarte buna de vitamina E;

-sunt extrem de bogate in acizi grasi monosaturati, precum este acidul oleic si o excelenta sursa de acizi grasi esentiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic si acidele arachidonice;

Daca introduci nucile in meniul tau, acestea te vor ajuta la reducerea colesterolului negativ si la cresterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism.

Ingrediente:

· 7 linguri faina slabesti mancand

· 3 linguri faina de hrisca

· 1 lingurita praf de copt

· 1 lingurita bicarbonat de sodiu

· 1 lingurita scortisoara

· ½ lingurita ghimbir macinat

· ½ lingurita nucsoara macinata

· 2 mere taiate cuburi

· 1 piersica taiata cuburi

· 3 linguri fructoza

· 200 ml lapte de cocos

· 3 linguri dulceata de piersici

· doi pumn de nuci maruntite

Glazura:

· o lingura mare cacao

· o lingrita fructoza

· o lingurita ulei

· 2-3 lingurite apa

Mod de preparare:

Pornesti cuptorul. Intr-un bol amesteci ingredientele uscate. Nuci folosesti doar jumatate din cantitate. Cealalta jumatate o pastrezi pentru ornat. Tai cuburi nu foarte mici merele si le adaugi la ingredientele uscate. Amesteci dupa care adaugi dulceata si laptele. Amesteci iar si adaugi compozitia in forma de chec tapetata cu hartie de copt.

Dai tava la cuptor. Primele 15 minute lasi la foc tare dupa care dai focul pe mediu. In 50 de minute este gata. Inainte de a scoate tava din cuptor fa testul cu scobitoarea pentru a fi sigura si a nu avea surprize.

In timp ce se coace checul amesteci ingredientele pentru glazura.

Dupa ce ai scos checul din cuptor, imediat intinzi glazura pe deasupra. Este important sa fie fierbinte checul cand intinzi glazura pentru a se topi fructoza. Cand se raceste se intareste frumos si glazura.

Presari peste glazura cealalta jumatate din cantitatea de nuci macinate. Poti folosi pentru ornat si nuca de cocos razuita sau fulgi, migdale maruntite sau fulgi sau fructe uscate.

Pofta buna!!! O zi minunata iti doresc, suflet frumos.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *