by

Chec cu felii de mar si scortisoara

Ingrediente:
  • 6 linguri mari de faina integrala de secara
  • 4 linguri mari de faina de hrisca
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ lingurita nucsoara macinata
  • un varf de lingurita cuisoare macinate
  • un varf de cutit sare
  • un pumn de nuci maruntite
  • 3 linguri ulei de rapita
  • 5 linguri fructoza
  • 200ml lapte de soia
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1 mar dulce si zemos
  • 1 pumn de fructe uscate (eu am pus coacaze negre si prune)

Mod de preparare:

Porneste cuptorul. Amesteca ingredientele uscate intr-un bol mare. Apoi, adauga ingredientele lichide. Amesteca bine pana obtii o compozitie moale. Tapeteaza forma de chec cu hartie de copt. Adauga compozitia in forma de chec. Taie marul felii si aseaza feliile deasupra checului ca in imagini.
Introdu forma in cuptorul preincalzit si pentru 15 minute lasa cuptorul la temperatura mare. Dupa 15 minute da cuptorul pe caldura medie si lasa inca 25-30 minute. Inainte de a scoate tava din cuptor fa testul cu scobitoarea pentru a fi sigara ca e copt checul.
Scoate chechul din forma si lasa-l la racit. Cand e caldut inca, indeparteaza hartia de copt.
Eu am avut crema fiarta de carob ramasa de la alta prajitua si am ornat cu ea checul. Poti folosi pentru ornat ciocolata neagra topita, fulgi de migdale, fulgi de cocos, aqua faba (reteta o gasesti aici) sau fructe in functie de preferinte. Sau o poti servi cu un glob de inghetata vegana.
Gasesti pe blog retete de inghetata.
Pofta buna !!!!!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *