Chec cu dovlecel si nuci

Pentru ca m-au napadit dovlecii in gradina am tot cautat si experimentat retete cu dovleac. Am aici pentru tine o reteta gustoasa cu dovleac.

Ingrediente:

· 2 cani de faina integrala (eu am folosit de secara)

· 1 lingurita praf de copt

· 1 lingurita bicarbonat de sodiu

· 1 lingurita scortisoara

· 1 lingurita ghimbir pudra

· 1/2 lingurita nucsoara proaspat macinata

· 1/2 lingurita sare de himalaya

· 2/3 cana lapte de soia

· 2/3 cana de nectar de agave

· 1/4 cana ulei de masline , plus suplimentar pentru ungerea tavii

· sucul de la ½ de lamaie

· 2 lingurite de esenta de vanilie

· 4 cesti de dovlecei rasi

· 1/4 cana de coacaze

· 6 linguri de nuci, tocate nu foarte marunt, eu am folosit nuci romanesti, caju si migdale

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 375 de grade. Unge tava de chec cu ulei de masline. Intr-un castron mare, amesteca faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, condimente si sarea. Adauga lapte de soia, siropul de agave, uleiul de masline, sucul de lamaie și vanilia. Amesteca ușor pana se combina toate ingredientele.

Adauga dovlecei, coacazele si 4 linguri de nuci. Toarna aluatul in tava pregatita, presara nucile ramase peste aluat. Da la cuptor timp de 30 până la 35 de minute. In functie de cuptor poate sa dureze si mai mult timp, 40-45 de minute.

Pentru ornat am folosit dulceata de capsuni si frisca de cocos.

Pofta buna !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *