Ce am mancat azi vegan #2

       Dupa cum ai vazut am inceput o serie de videoclipuri cu ce mananc intr-o zi vegan in care vei gasi retete vegane simple. Azi am postat a doua parte din seria ce am mancat azi vegan si sper sa-ti placa si sa-ti ofere idei si inspiratie pentru mesele tale de zi cu zi. Sunt zile cand nici nu mai stii ce sa gatesti si parca nu ai pofta sa mananci nimic. Tocmai in acele momente vreau sa-ti vin in ajutor cu idei si retete vegane. Videoclipul cu retetele il vei gasi mai jos dupa lista cu ingrediente.



Ingrediente clatite cu muraturi:


- muraturi din butoi (2 morcovi, un patrunjel, un pastarnac, o ceapa, un sfert de varza)
- un varf de lingurita piper cayenne
- sare putina pentru ca muraturile sunt sarate
- 6 linguri faina de linte
- 2 linguri faina integrala de alac
- 1/2 cana zeama de pe muraturi

       Faina de linte am obtinut-o prin macinarea lintei in rasnita de cafea. Ai nevoie de o rasnita de cel putin 150W, eu am o rasnita Gorenje de 150W. Sunt destul de multumita de ea pentru ca la macinat cafea e foarte buna, macina bine si repede. Chiar nu e nevoie sa macini mult pentru ca face cafeaua pudra. La seminte de in e foarte buna, iti face o faina de in fina si o poti folosi la a face ou vegan (o lingura faina de in+3 linguri apa=un ou vegan dupa 10-15 minute), semintele de susan le macina bine, in schimb la boabele mai mari precum linte, naut, migdale sau alune ai nevoie de ceva putin mai tare pentru a obtine o faina fina. Eu macin cu aceasta rasnita pe care o gasesti aici si aceste boabe mai mari dar nu obtin o faina fina ci putin mai grunjoasa. Daca vrei o rasnita ceva mai puternica poti incerca aceasta rasnita din otel inoxidabil import germania, care are o putere de 200W. 

Ingrediente salata cu de toate:

- 1/2 cana linte neagra
- 2 cani mazare verde congelata
- o ceapa rosie
- 4 catei de usturoi
- 1/2 ardei capia rosu
- 6-7 rosii cherry
- un castravete murat
- 1/2 tofu afumat
- o conserva de naut
- piper negru dupa gust
- sare dupa gust
- o lingurita turmeric

Maioneza vegana din aquafaba:

- zeama de pe boabele de naut
- un varf de cutit sare
- o lingurita mustar
- o lingurita zeama de lamaie
- ulei vegetal aproximativ 450 - 500 ml

Daca esti in cautare de un blender bun si puternic, cu care sa poti face unturi si creme din nuci si alune iti recomand aceste doua modele. Cel marca philips are o putere de 1400w la fel ca si al meu iar cel marca Unold este ceva mai puternic si are 2000w.


Ingrediente supa de legume:

- un varf lingurita turmeric
- un varf de lingurita piper cayenne
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- o lingurita amestec de condimente chinezesti
- 1/2 ceapa rosie
- 2-3 morcovi
- o gulie
- 450g amestec de legume congelate
- o cana mazare verde congelata
- o varza mica
- 1/2 brocoli
- apa si zeama de pe varza murata (moare) in cantitati egale
- 4-5 catei de usturoi
- optional smantana vegetala
- optional taietei alfabet fara gluten (sau orice paste vrei tu)
- ulei vegetal picurat deasupra la final

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *