Cartofi dulci cu scortisoara, alune de padure si nuci

Exista doua categorii de cartofi dulci: cartoful Jersey cu o pulpa mai uscata si cartoful Yam mult mai zemos, care capata textura gelatinoasa cand este gatit.
100 de grame de cartof dulce gatit (copt sau fiert) are putin peste 100 de calorii, 24 de grame de sodiu, 195 mg de potasiu, 6 grame de fibre, 3,6 grame de proteine, 12 grame de zaharuri, calciu, fier, 37% din necesarul zilnic de vitamina A, 16% din doza zilnica recomandata de vitamina B6, 10% din necesarul de vitamina B5, 15% din DZR de potasiu şi 28% din cea de mangan.
Pe langa acestea, se regasesc mici cantitati de calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, vitamina E, tiamina, riboflavina şi folati.
De asemenea, cartoful dulce este o sursa importanta de betacaroten, cunoscut ca precursor al vitaminei A, un puternic antioxidant care da culoarea acestei legume.

Ingrediente:

· 4 cartofi dulci medii
· 4 lingurite scortisoara
· 4 linguri ulei de masline
· un pumn nuci romanesti maruntite
· un pumn alune de padure maruntite
· 4 lingurite sirop de agave

Mod de preparare:

Tai cartofii dulci in jumatate, apoi crestezi mijlocul cartofilor in forma de cruce. Daca sunt mai mari cartofii fa mai multe crestari in ei sa se coaca mai redede. Dupa ce i-ai crestat presara peste ei scortisoara si stropeste cu ulei de masline. Da-i la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute, pana sunt copti cartofii. Dupa ce-i scoti din cuptor presara peste cartofi nucile si alunele maruntite, iar apoi presara si siropul de agave peste. Daca vrei acuma mai poti da tava la cuptor pentru 5-10 minute. Eu nu am dat tava la cuptor.
O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut. Pofta buna !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *