by

Burger vegan

Ingrediente:
  • chifla din faina integrala
  • pastila de burger (eu am folosit-o pe cea din reteta anterioara din compozitia de falafel)
  • salata de cruditati din varza rosie, castravete, ardei gras rosu, praz, rosii cherry, ulei de susan, otet de orez, sare himalaya
  • crema de tofu cu marar preparata din tofu natur, o legatura de marar, zeama de la 1/2 lamaie, sare himalaya, 3 linguri ulei de masline, o lingura lapte de soia, 1/2 ceapa razuita fin
  • ketchup de casa optional
  • cateva felii de ardei iute optional
Am facut pasilele de burgher dupa reteta de falafel. O gasesti la falafel cu tocanita de ciuperci. 
Am preparat salata de cruditati. Am tocat toate ingredientele. Nu conteaza forma. Le toci cum iti place tie. Le-am condimentat si am lasat-o putin sa stea sa se intrepatrunda gusturile.
Am luat chifla integrala si am taiat-o in doua. Am uns o parte cu crema de tofu cu marar. Am pus pastilele de burger, am pus putina salata peste ele. Am pus feliile de ardei iute. Am taiat doua felii de tofu afumat si le-am pus peste salata. Nu trebuie sa pui daca nu doresti, oricum e destul de consistent si fara feliile de tofu. Am uns si cealalta jumatate de chifla cu crema de tofu cu marar. Mai poti pune si ketchup daca doresti. Mie mi-a placut mai mult varianta fara ketchup.Pui si cealalta jumatate de chifla peste si incerci sa mananci cat mai elegant cu putinta.
Eu am mancat ca si-o purcica. Am fost toata de crema de tofu si salata peste tot. Dar a fost buuunnn de tot. Nu este o mancare pe care sa o mananci fara sa te murdaresti. Dar nici nu trebuie. In asta consta tot farmecul. Te pui si doar savurezi.
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *