Biscuiti umpluti cu crema de nuci

Aceasta este o reteta care necesita mai mult timp, dar e un desert sanatos si daca ai probleme de sanatate precum diabetul acesta e modul in care poti manca biscuiti umpluti fara remuscari sau urmari. Dupa cum ti-am mai spus am membri ai familiei care au aceasta boala asa ca sunt nevoita sa inventez tot felul de retete care sa inlocuiasca corespondentul nesanatos al acestora. Asa a aparut si aceasta reteta. Eu o recomand si celor care nu au nici un fel de probleme de sanatate sau celor care vor doar sa manance ceva dulce si sanatos. La noi biscuitii s-au papat intr-o zi.

Ingrediente:

· 350g faina slabesti mancand(aceasta faina are cel mai mic indice glicemic din toate fainurile existente pe piata la ora actuala)

· 3 linguri unt de cocos

· o lingurita scortisoara

· ½ lingurita nucsoara

· ½ lingurita ghimbir

· o lingurita bicarbonat de sodiu

· esenta de vanilie sau semintele de la ½ pastaie de vanilie

· 180-200 ml lapte de soia

Ingrediente crema:

· 200g nuci

· 2 linguri xilitol

· o lingurita scortisoara

· 2-3 linguri lapte de soia

· o lingura dulceata de caise

· fulgi de nuca de cocos sau nuci macinate pentru ornat

Mod de preparare:

Pornesti cuptorul.
Incepi cu biscuitii. Intr-un bol mare pui faina (consumand aceasta faina in ultimii patru ani reusesc sa ma mentin la aceeasi greutate asa ca daca ai probleme cu greutatea poti sa o consumi cu incredere) si untul de cocos si amesteci pana obtii o compozitie umeda, sfaramicioasa ca un nisip umed , adaugi restul ingredientelor uscate si amesteci, dupa care adaugi ingredientele lichide si framanti putin pana obtii bila de aluat.
Intinzi aluatul cu sucitorul. Cu o forma rotunda decupezi biscuitii din aluat. Pui biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor 10-15 minute. Pana se coc toti biscuitii faci crema.
Pui nucile, xilitolul si scortisoara in blender si mixezi pana maruntesti bine nucile. Pui compozitia de nuci intr-un bol si adaugi laptele si o lingura de dulceata de caise. Amesteci pana obtii o compozitie tare si licicioasa.
Ungi jumatate din biscuiti cu crema iar cealalta jumatate de biscuiti o pui peste biscuitii unsi cu crema. Astfel obtii biscuitii umpluti.
Pentru ornat ai nevoie de glazura de ciocolata a carei reteta o gasesti aici si fulgi de cocos sau nuci macinate.
Biscuitii umpluti ii ungi cu glazura si apoi ii pui cu partea unsa cu glazura in nuci sau cocos razuit.
Pofta buna si o zi minunata suflet frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *