Aqua faba

Am tot cautat pe net o reteta asemanatoare cu spuma obtinuta din albusuri de ou mixate. Aveam nevoie pentru pandispan sau pentru ornat tot felul de prajituri. 

Am incercat reteta de mai jos si e super. Pe viitor ma gandesc sa incerc tortul Pavlova la care ai nevoie de foi de bezea. Te tin la curent.​

​Ai aici reteta de baza de la care poti sa pornesti si o poti imbunatati. Eu asa voi face.

Pui 250g naut la inmuiat minim 12 ore. Eu pun de azi pe maine. Arunci apa de pe naut si il speli putin. Intr-o cratita pui apa si adaugi nautul. Eu pun apa cat sa treaca cam cu doua degete peste naut. Daca trebuie mai comlectezi pe parcurs. Daca sta la inmuiat mai mult timp nautul, fierbe in 35-40 de minute.

Dupa ce a fiert l-am lasat sa stea in apa pana a doua zi. Adoua zi am strecurat si apa am pus-o la fiert pentru 10 minute. Am lasat-o sa se raceasca 2-3 ore. Am obtinut un lichid de consistenta albusului de ou.

Am pus lichidul in vasul mixerului si am pornit mixerul la viteza medie pentru inceput. Dupa un minut am dat pe viteza maxima. Am mixat 10 minute. Intre timp am macinat pudra 100 g fructoza. Dupa 10 minute am adaugat la spuma de naut fructoza pudra , treptat, lingura cu lingura. Dupa ce am adaugat toata cantitatea de fructoza am mai mixat 10 minute. Am obtinut o spuma consistenta, numai buna pentru bezele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *